Nu grävs det i sanden i Haverdal

Tiotusentals kubikmeter sand silas när kampen mot vresrosen är i full gång i Haverdals naturreservat i Halland. Nu grävs vresrosen på stranden upp och både buskar och rötter silas bort. Arbetet med att få bort vresros i Haverdal är ett av de största projekten inom Sand Life och arbetet kommer ske på en mer än tre kilometer lång sträcka. Mest vresros finns i norra delen av naturreservatet, norr om Skintans mynning. Mer information om åtgärderna hittar du här.

– Det är viktigt att få med så mycket av rötterna som möjligt, varje litet rotskott kan ge upphov till en ny buske. Och därför lönar det sig att vara noggrann, berättar Magnus Nystrand, koordinator för åtgärder inom Sand Life i Halland.

Skötselåtgärderna kommer återställa den unika sanddynsmiljön längs stränderna i området och beräknas pågå under hösten och vintern.

Skö omr 3

20140929_130544

20141007_094141