Ett möte mellan naturen och konsten

Sand Life samarbetar med ARNA – ett kulturprogram som välkomnar konstnärer att bo och arbeta en tid i området kring Harlösa och Revingehed. Konstnärerna, som kommer från olika delar av världen, kommer att gestalta hur den militära närvaron på fältet har gynnat växter och djur och skapat en unik biologisk mångfald på fältet.

andreas och konstnärerna_webb416

Insektsexperten Andreas Nord visar dygnbaggar för konstnärerna

 

Den regionala projektledaren för Sand Life i Skåne, Maria Sandell, mötte igår de fyra konstnärerna för att berätta om Sand Life och om de biologiska värdena som finns på Revingehed. Därefter följde konstnärerna med på den insektssafari som Sand Life arrangerade vid Krankesjön igår kväll. Här grävde nyfikna barn och vuxna i komockorna efter dyngbaggar och andra spännande insekter som lever i djurens spillning.

Entomologen Andreas Nord berättar med inlevelse om dyngbaggarnas liv och om de hot som finns mot insekter som lever på de sandiga markerna. Militärens stridsvagnar hjälper till att skapa sandblottor och hålla markerna öppna. Det har bidragit till att Revingehed idag är en av Skånes viktigaste lokaler för sandlevande insekter.

andreas guidar_revinge_juli2013_416

       Vi hoppas att samarbetet med konstnärerna kommer att ge en ytterligare dimension på arbetet med att bevara den biologiska mångfalden på Revingefältet och att vi når nya grupper av människor med information om vårt projekt och de åtgärder vi gör, säger Maria Sandell.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Från vänster: Arpine Agdere Californien fotograf, Nunzio Paci Italien bildkonstnär, Monica Zaghi Italien journalist o curator, Kerstin Jakobsson verksamhetsledare för ARNA, Deborah Bouchette Oregon doktorand i filosofi/konst, Nicoliai Rapp Tyskland fotograf

ARNA (Art and Nature), är del av Fågelriket, ett projekt som fokuserar på området kring Vomb och Krankesjön. Under sommaren 2013 har ARNA bjudit in fyra konstnärer att arbeta kring temat ”Swedish army loves flowers”, mer information finns på hemsidan www.arna.nu.

De fyra konstnärerna kommer från Italien, Tyskland och USA;

Arpi Agdere, photographer with Armenian heritage, California, USA http://www.arpiagdere.com

Monica Zaghi, writer with curatorial practice, Italy

Nunzio Paci, visual artist, Italy. http://www.nunziopaci.it

Nicolai Rapp, photographer, Germany http://www.nicolairapp.de