Sandens dag i Halland

Sandens dag arrangerades den 9 maj i Haverdals naturreservat och den 10 maj i Hökafältets naturreservat. Syftet med dagarna var att informera närboende och andra intresserade om vad vi gör inom projektet, varför vi gör det och även hur vi gör det. Människor fick ta del av informationsmaterial om projektet och om hotade arter samt att de fick möjlighet att ställa frågor och diskutera med länsstyrelsens personal.

– Det regnade och blåste i Haverdal och på Hökafältet var det rejält blåsigt, säger Magnus Nystrand, regional projektledare för Sand Life i Halland. Trots vädret var det cirka 120 personer i Haverdal och närmare 80 personer på Hökafältet, så totalt besökte nästan 200 personer evenemanget.

Guidning i Haverdal

Guidning i Haverdal

Tipspromenader hade ordnats både för vuxna och barn och det fanns möjlighet att kryssa strandfynd och gå på naturskattjakt. Utsökt fika serverades av lokala 5:e klassare från Haverdals byskola och från Mellbystrandsskolan.

Fika erbjöds på Sandens dag i Haverdal

Fika erbjöds på Sandens dag i Haverdal

Vi hade grävmaskiner på plats som visade hur vi gräver vresros. Och vissa passade på att provköra maskinerna.

Undersökning av en grävmaskin i Haverdal

Undersökning av en grävmaskin i Haverdal