Workshop i Halland

Metoder för restaurering av sandiga marker.

Sand Life bjuder in till workshop om restaurering av sandiga marker i Sydsverige och i Danmark.

Syftet med dagen är att visa upp och diskutera de metoder som hittills använts för restaurering av sandiga marker. Vilken erfarenhet har vi av bränning, schaktning, plöjning osv i sandiga marker? Vilka effekter har olika metoder på den biologiska mångfalden? Under förmiddagen får vi höra om erfarenheter från restaurering av dynlandskap från två olika Life-projekt i Danmark, vi får en historisk tillbakablick i sandmarkerna, en inblick i restaurering av dynområden i Halland och hur man kan restaurera kalkrika sandmarker. Under eftermiddagen besöker vi ett dynområde i Halmstadtrakten för att titta på praktiska exempel.

Tid:Tisdagen 19 mars 2013.
Plats: Stationsnära i Halmstad. Plats meddelas senare

 Anmälan:

Anmälan för deltagande i workshopen görs via e-post till gabrielle.rosquist@lansstyrelsen.se. Ange namn, organisation, adress och meddela allergier mm i samband med anmälan. Anmälan ska vara Länsstyrelsen tillhanda senast 12 mars 2013. Workshopen är begränsad till 60 deltagare

Frågor kan ställas till Gabrielle Rosquist, Länsstyrelsen i Skåne tfn 040 – 25 22 82, gabrielle.rosquist@lansstyrelsen.se eller Jeanette Hansson, Länsstyrelsen i Halland, tfn 035 – 12 22 51, jeanette.hansson@lansstyrelsen.se.

Välkommen med din anmälan!