Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Informations- och arbetsdag i Vitemölla

22 mars, 2014 @ 10:00 - 15:00

Hjälp till att återskapa sandmarkerna i Vitemölla

Vad innebär det konkret att restaurera sandmarker? På vilket sätt görs åtgärderna? Och med vilka maskiner? I samarbete med den samrådsgrupp som bildats för naturreservatet bjuder Länsstyrelsen och Stiftelsen Skånska Landskap in till en ny arbetsdag.

I augusti tog vi gemensamt det första steget. Nu fortsätter vi med att ta bort rakväxande och unga träd och plantor – för att gynna vidkroniga tallar i området norr om Klammersbäck (se karta). Vi kommer också att göra luckorna större i sluttningen mellan tallskogen och havet. Till vår hjälp har vi skogsarbetare och maskiner som kommer att ta de större träden. De ansvarar också för att ta bort stammar och ris. Arbetet sker inom ramen för den skötselplan som finns för området och i samarbete med projekt Sandlife.

Alla som är intresserade är välkomna att delta i arbetet. Det kommer att finns en del handredskap och handskar, men ta gärna med sågar, sekatörer med mera, så kan fler hjälpa till. Representanter från Stiftelsen Skånska Landskap och Länsstyrelsen kommer att vara på plats och berätta om arbetet och svara på frågor.

TID: Lördag 22 mars kl 10-15

PLATS: Vi samlas vid naturreservatets parkeringsplats vid Stigalund (vid Havängs sommarby)

Har ni frågor om dagen hör av er till:

Anders Rosell, Stiftelsen Skånska Landskap, 0768-870676

Maria Sandell, Länsstyrelsen Skåne, 010-224 1623

Detaljer

Datum:
22 mars, 2014
Tid:
10:00 - 15:00

Arrangör

Länsstyrelsen i Skåne och Stiftelsen Skånska Landskap
Telefon:
010-224 16 23
E-post:
maria.sandell@lansstyrelsen.se

Plats

Vitemölla naturreservat
Sverige + Google Map